9. Problema "Floppy ears"

Ridicarea urechii la Westie

În multe cazuri când cuibul este prea mare (mai mult decât 5 puiuți) mama cățelușiilor nu reușește să alapteze suficient. Nivelul calciului nu este satifăcător mai ales în perioada cănd cresc și dințișorii.

        Cățelusul va ridica urechiile în mod normal dupa vârsta de trei luni, mai rar dupa vârsta de 6 luni - un an. Cartilajul urechii nu este destul de tare ca să susțină urechiile, pentru aceasta recomand administrarea unor pastile cu conținut de calciu și fosfor exp. Pet Phos Ca/P=2 sau alte suplimente ce recomanda medicul veterinar. 

         In primul rând trebuie scurtat blana de pe ureche cu o foarfecă ca să fie cât mai scurt astfel greutate pe care trebuie susținut este semnificativ mai mic. Se poate face zilnic masaj ale urechiilor pentru stimularea circulației sanguine la acest nivel, de obicei aceasta ajută, iar după vârsta de 4 luni dacă încă nu sunt erectate este recomandat folosirea unei benzi adezive.

        Eu totdeauna recomand legarea urechiilor cu banda adezivă încă de chiar de la vârsta de 6 săptâmăni, metoda această fiind cea mai eficientă și rapidă. Mulți dintre proprietari spun că nu vor să chinui puiul,  mai bine să aștepte. Nu este deranjant pentru puii eventual se scarpină ușor. Recomand bandă adezivă zugrav de tip hârtie, galbenă, cu o lățime de ca. 15-20mm care nu se lipește prea tare și când o luați jos nu va smulge părul. Trebuie legat două-trei zile la rând apoi luat jos timp de o zi ca să ventileze canalul auditiv și această procedură poate fi repetată.

Bandajul în așa fel trebuie făcut, ca urechea trebuie indoită în poziția erectată și lipit în jurul vărfului pe ambele urechi, iar la urmă trebuie legat unul cu celălalt ca să se păstreze distanța normală.

Termenul englezesc este "floppy ears".

http://lmgtfy.com/?q=floppy+ears+westie

 

Dacă urechiile cățelușului Dvs. nu sunt erectate se poate încerca remedierea prin bandajare la orice vârstă!

 

Este prezentat bandajarea prin pas cu pas pe urechiile unui Yorkshire Terrier (la ei este obligatoriu, altfel nici o speranță nu este să se erecteze de la sine): 


Dacă aveți orice întrebare sau nu este clar metoda nu ezitați să ne contactați!
Un alt articol despre "Floppy ears" http://www.downsouthwesties.com/floppy_ears.htm
Cuvinte cheie: westie terrier, terrier, westie de vanzare, caini westie, caine westie, westie pret, yorkshire, catei westie, yorkshire terrier, pui westie, pret mic, 
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one